Impactmeting LGU

Sinds het begin van dit academiejaar heeft Let’s Go Urban een nieuwe vaste locatie. Ons Urban Center, in het hartje van Kiel. Een omgeving met minstens evenveel potentieel als uitdagingen. Meer over het Kiel kan je hier lezen.

Tweejaarlijks voert Let’s Go Urban, de jongerenorganisatie van Sihame El Kaouakibi, een impactmeting uit waar ze peilt naar het blijvend positief effect van Let’s Go Urban op haar jongeren met behulp van enkele stellingen. De jongeren konden bij elke stelling een cijfer geven van 1 tot 10. Uit de eerste impactmeting van dit academiejaar kunnen we met heel veel trots concluderen dat het Urban Center en Let’s Go Urban reeds op 5 vlakken een echte impact heeft op de jongeren in een nieuwe omgeving op nieuwe jongeren in slechts 3 maanden.

1. Respect
Bij de impactmeting gaf 75% aan dat ze zich dankzij Let’s Go Urban en het Urban Center de voorbije 3 maanden meer gerespecteerd voelen.

2. Netwerk en Vrienden
Bij 60% van de jongeren heeft dankzij LGU in slechts 3 maanden zijn/haar vriendengroep kunnen uitbreiden met échte vrienden.

3. Zelfbeeld
In 60% van de gevallen is Let’s Go Urban in 3 maanden tijd een positieve bijdrager geworden aan het zelfbeeld van de jongeren in deze nieuwe omgeving. Dit wil zeggen dat 60% van onze jongeren opstaan in de ochtend, in de spiegel kijken en kunnen de beroemde woorden van Rita Pierson kunnen uitspreken: I Am Somebody.

4. Verantwoordelijkheidszin
De jongeren van Let’s Go Urban kunnen naast lid ook intreden als coaches, young coaches, deel van de community squad, vrijwilligers,… In al deze rollen zijn ze medeverantwoordelijk voor enkele jongeren. Hierdoor groeit de verantwoordelijkheidszin van onze leden. In 3 maanden voelt 60% van de jongeren een groei in verantwoordelijkheidszin.

5. Doorzettingsvermogen
Het programma van LGU zorgt ervoor dat 70% van de jongeren een groei zien op vlak van doorzettingsvermogen. Bij Let’s Go Urban gaan de jongeren vooruit zelf tegen de stroom in.