The House Of Empowerment

Op woensdag 15 mei legde de jongerenorganisatie Let's Go Urban Academy de eerste symbolische steen van hun nieuwbouwproject op het Kiel. Dat gebeurde in het bijzijn van de schepenen Jinnih Beels en Nabilla Ait Daoud.

Let’s Go Urban Academy (LGU) is een organisatie voor en door jongeren die wekelijks ongeveer 1000 kinderen, tieners en jongeren bereikt. Via urban disciplines zoals dans, sport, media, digitale skills en zang krijgen jongeren de kans om zichzelf te ontplooien. LGU investeert bewust in jongeren en zet in op talenten. Zo krijgen ze de kans om te groeien naar coach of lesgever. Op die manier werkt LGU versterkend en bieden ze jongeren een volledig traject aan rond empowerment, education, employment en entrepeneruship, naast het aanbod van dans, muziek, sport,…

Sihame El Kaouakibi: “Uitkijkend naar de stenen. Om te bouwen. Niet om te breken. We bouwen met Let's go urban al jaren een verhaal waarbij we elk kind en elke jongere willen laten groeien en laten doorgroeien. De groei is niet te stoppen en dit Urban Center is dan ook een mijlpaal in ons verhaal. Een stevig fundament voor de toekomst van vele Antwerpse kinderen en jongeren.”

Urban Center + House of Empowerment

Om de 1000 jongeren een plek te geven zit LGU Academy sinds september 2018 in het Urban Center, de voormalige stadsfeestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg in de Antwerpse wijk Kiel. Dit was sinds dag 1 de ambitie van LGU, een plek waar elk kind en elke jongeren kan werken aan zijn/haar toekomst in een positieve, stimuleren en inspirerende omgeving. Na een stevig renovatieproject veranderde de locatie in het allereerste Urban Center van ons land. Let's Go Urban Academy ging nog een stap verder en onthulde vandaag de bouwplannen voor hun ‘House of Empowerment’. Het nieuwbouwvolume zal met een overdekte galerij verbonden worden aan het gerenoveerde gedeelte. Op die manier komen er danszalen, een muziekstudio, kleine ruimtes voor coaching, een lounge en polyvalente ruimtes bij.

“Antwerpen nam vorige legislatuur de lead in het vorm geven van urban culture in het Urban Center. We laten dit niet los en ambiëren blijvend een leidende rol in stedelijke jongerencultuur. Vanuit het beleidsdomein cultuur blijf ik alle trends opvolgen die onze jongeren bezig houden”, vertelt schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud.

Volwaardig opleidingscentrum

Met de komst van het ‘House of Empowerment’ in het Urban Center kan LGU een educatieve werking en een community uitbouwen. Samenwerkingen met scholen, wijkwerkingen en organisaties worden hier verder uitgebouwd zodat er een groter vangnet is voor de jongeren en er geen uitstroom zonder succes is. Het Urban Center wil een volwaardige urban-culture organisatie en opleidingscenter zijn voor jongeren van 6 tot 30 jaar.

“Dit project kan, zeker voor het Kiel, een goede katalysator zijn. In Antwerpen hebben we een gebrek aan ruimte voor jongeren, en daarom is het hier in deze wijk belangrijk. Een ruimte die multifunctioneel zal zijn om gebruikt te worden door onze jongeren om hun capaciteiten en talenten te exploreren”, sluit Jinnih Beels, schepen voor jeugd, af.Het House of Empowerment zal feestelijk worden geopend tijdens het openings weekend 22 en 23 november 2019.