Statement van de algemene vergadering

De LGU Academy is in het centrum van de aandacht terecht gekomen. Wij zijn als leden van de algemene vergadering op de hoogte gebracht van het terugtreden van drie leden van de raad van bestuur en de daaropvolgende aanstelling van een bewindvoerder die de werking van onze organisatie in kaart zal brengen.
Wij verwelkomen deze vraag naar transparantie en zullen dan ook onze volledige medewerking verlenen.

Transparantie kenmerkt immers goed bestuur en is de oorzaak van het ongelooflijke succesverhaal dat de Let’s Go Urban Academy is. Elke dag bereiken wij in Antwerpen enorm veel jongeren, elk met hun eigen achtergrond en uitdagingen.

Dit onderzoek kan voor ons dan ook enkel en alleen in het teken staan van de toekomst van onze jongeren. Een onderzoek dat dus moet aantonen of er al dan niet vergissingen gebeurd zijn, maar nog veel belangrijker een kans moet zijn om Let’s Go Urban nog sterker te maken.

De toekomst van onze jongeren was de stichtingsreden van Let’s Go Urban. Hun toekomst is de reden waarom wij vandaag opstaan. En hun toekomst zal onze focus zijn ook nadat het stof is gaan liggen.