We are on a mission

WE ARE LET’S GO URBAN ACADEMY
Let’s Go Urban is in 2009 opgericht door Sihame El Kaouakibi, met één duidelijke missie: het beste in jongeren naar boven halen. De LGU Academy maakt dit waar met een afterschool program voor urban youth vanaf 6 jaar met de focus op tieners en jongvolwassenen met diverse achtergronden. De LGU Academy doet alles om jongeren te empoweren zodat zij hun eigen, unieke talenten en persoonlijkheden kunnen ontwikkelen.

Team

Team Goals
Bij LGU weten we dat passie en talent niet ‘skin deep’ zijn. Integendeel: passie en talent zijn kleurenblind. Bij LGU Academy worden wekelijks meer dan duizend jongeren uitgedaagd en gestimuleerd om groter te dromen en meer van zichzelf te maken. Wij zijn 7 dagen op 7 bereikbaar en bieden de urban community meer dan 50 activiteiten per week, geleid door een team van rolmodellen, experts, vrijwilligers en believers. Hier vind je niet alleen mentors en coaches die in jou geloven, maar ook een warme community en een plek waar je jezelf kan zijn (en worden). Het gaat niet alleen om het doorgeven van technische informatie en inzichten, maar ook om jou het gevoel te geven dat je ergens thuishoort, dat er een pad voor jou is weggelegd dat naar een fantastische toekomst kan leiden. We geven jou niet alleen de nodige kennis mee, maar ook de attitude en skills om met die kennis uit te pakken in de echte wereld. In LGU Academy geloven we dat jij al veel waard bent, maar waarschijnlijk nog meer kan dan je zelf denkt.

LGU Staf
In de coulissen van LGU vind je een hecht, hand-picked core team van medewerkers. Zij zorgen voor de coördinatie, het programma, de kwaliteit, de events, partnerships en middelen. Ze trainen en coördineren alle coaches en de community squad, staan elke dag klaar voor alle jongeren en zorgen ook voor de nodige begeleiding en opvolging van de dossiers. Zij zijn de (niet zo) stille kracht achter het Urban Center en zorgen ervoor dat elke uitdaging wordt omgezet in positieve impact.
Sihame El Kaouakibi - Chief Believer (strategie, supervisie, pr en fondsen)
Valentina Nigro - Coördinator Antwerpen

LGU Coaches
Iedere groep wordt begeleid door een team van coaches. De coaches zorgen ervoor dat je de nodige skills en kennis opdoet binnen je gekozen passie. We kunnen elk jaar rekenen op coaches die elke week het beste van zichzelf geven en alle deelnemers inspireren. Al onze coaches krijgen begeleiding en training om nog sterker elke jongere in hun groep te doen groeien.

LGU Raad
Zowel de LGU Academy als het Urban Center is ‘for and by the community’. ‘Voor ons, door ons.’ Eens je beseft dat je iets zelf kan, hoef je immers nooit meer op een ander te wachten. (“Let’s Go” staat niet voor niets vooraan in onze naam.) LGU is DIY for life. Daarom is het natuurlijk ook super belangrijk om ervoor te zorgen dat onze eigen members hun stem kunnen laten horen en hun schouders mee onder onze projecten kunnen zetten. Al onze members zijn dus meer dan welkom in de LGU Raad. Op dit moment bestaat de Raad uit zo’n 25 jongeren en meer dan 300 onmisbare vrijwilligers. Maar uiteraard is er altijd nog ruimte voor meer, en dan liefst iemand met veel passie en talent. Iemand die op dit moment deze zin aan het lezen is, bijvoorbeeld ... Jij, dus. Ja, jij. WE NEED YOU!

 

JOIN THE TEAM info@urbancenterantwerp.com

 

Community Squad

De Squad telt tientallen jonge teamleden die uit de LGU Academy zijn doorgegroeid en nu het core team helpen met het creëren van een warm en inclusief onthaal en ook mee in de hoek staan van de jongeren: ze zijn een extra paar ogen, oren en schouders om iedereen binnen de LGU Academy zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij zorgen ervoor dat de vibes goed zitten en iedereen zich gehoord/gezien/gewaardeerd voelt. Ze omarmen elk talent - en dat nemen ze ook vaak letterlijk met een big hug wanneer je bij ons binnenkomt.
De Squad is de lijm die alles en iedereen binnen LGU bij elkaar houdt. Ze staan klaar met de juiste informatie en een luisterend oor wanneer je het nodig hebt.
Onze Squad members slaan ook de brug naar het core team om ervoor te zorgen dat je eventuele zorgen kan achterlaten en een stap dichter bij je droom kan zetten.
Heb je de ambitie om je talent(en) naar een professioneel niveau te tillen? Daar zijn we voor. Heb je extra ondersteuning nodig omdat je thuis, financieel, op school of met iets anders in de knoop zit? Ook daar zijn we voor. Dankzij de LGU Squad krijgt iedereen de nodige individuele begeleiding.

JOIN THE SQUAD
info@urbancenterantwerp.com

“YOU DON'T BECOME WHAT YOU WANT,
YOU BECOME WHAT YOU BELIEVE"

-Oprah-

Aanbod

De LGU Academy heeft een divers aanbod aan urban disciplines. Je kan hier verschillende soorten workshops volgen, maar we trainen je ook voor de toekomst en nemen je mee op een journey langs de “4 E’s”, met “Empowerment” voorop.

 

 

 

Journeys

In de LGU Academy leren we je niet alleen nieuwe moves, maar ook hoe je met die moves kan uitpakken in de echte wereld. Onze coaches en mentors trainen je niet (alleen) voor de show. Hier kan je trainen voor de toekomst. Met de juiste kennis en motivatie gaan er meer deuren open, zie je meer mogelijkheden en vind je makkelijker je weg. Daarom geloven we bij de LGU Academy ook zo in de “Four E’s”: Empowerment (vind je kracht), Education (kennis), Employment (professioneel aan de slag) en Entrepreneurship (ondernemen). Zo krijg je meer ruimte in je hoofd, meer vrijheid en kan je beter je plek in de wereld claimen.

Workshops

De LGU Academy heeft een divers aanbod aan urban disciplines. Hier kan je verschillende soorten moves leren en perfectioneren: niet alleen dansmoves maar ook moves voor ondernemers, mediamoves, freerunning moves, digital moves en moves voor je stembanden.

Check onze kalender voor ons wekelijks uurrooster: www.urbancenterantwerp.com/lgu/kalender

Samenwerken

LGU Academy is altijd op zoek naar believers, versterking, talent, expertise, fresh ideas & fresh faces.

JOIN THE LGU COMMUNITY

Wil je graag coach worden, deel uitmaken van onze squad, als vrijwilliger aan de slag, etc.?

We need you!  info@urbancenterantwerp.com

BELIEVERS WANTED

Het Urban Center & de LGU Academy bestaan alleen maar omdat er veel bedrijven, brands, overheden en -vooral- mensen in geloven. Hoe meer believers zich achter ons (en dus achter onze jongeren) scharen, hoe meer we voor onze community kunnen doen.
Word believer info@urbancenterantwerp.com

Kalender

Uurrooster

What’s poppin’ deze week in de LGU Academy?Check het uurrooster.

Bekijk uurrooster →

Locaties en Extra Info

Alle onze workshops vinden plaats in de grote feestzaal van het Urban Center in Antwerpen (-> 2.). We zijn dit Urban Center op dit moment volop aan het uitbreiden met extra ruimtes. Als alles goed gaat, kunnen we vanaf juni 2019 genieten van een fresh & clean UC nieuwbouw. Ondertussen is het mogelijk dat sommige workshops soms op een andere locatie doorgaan, dus check zeker onze social media kanalen voor de laatste nieuwe updates:
volg ons op Instagram -> https://www.instagram.com/letsgourban/ 
of op Facebook -> https://www.facebook.com/letsgourban/